Uitlijnen

Wielen zijn, voor een goede bestuurbaarheid en een minimale bandenslijtage, onder een bepaalde hoek geplaatst. Bij een aanrijding of wanneer de band bijvoorbeeld tegen een stoeprand wordt gereden, kunnen er afwijkingen ontstaan. Klachten zoals bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant, het naar één kant trekken van de auto, het zwaar of licht sturen van de auto, het niet fijn de bocht in of uit sturen van de auto, het niet terugdraaien van het stuur na een bocht kan betekenen dat de auto niet correct is uitgelijnd.
Wieluitlijning – het meten en corrigeren van de wiel- en asstanden – is dan noodzakelijk. Voor dit zeer specialistische werk maakt Autobedrijf Walraven gebruik van hightech elektronische uitlijnapparatuur, zodat u weer veilig en comfortabel kunt rijden.

Balanceren

Trillingen aan het stuurwiel worden meestal veroorzaakt door onbalans van de wielen (band en velg), door deze vibraties kan er schade aan de ophanging en stuurinrichting ontstaan, wat tot hoge kosten kan leiden bij reparatie of vervanging van deze onderdelen. Deze onbalans kan door een aantal factoren ontstaan, zoals een lasrandje op de velg, een ventiel of een ventielgat in de velg.

Maar ook de kwaliteit van de band kan onbalans veroorzaken, een band bestaat uit vele componenten, die allen kunnen bijdragen aan de onbalans van de band. Met het balanceren van het wiel kan de onbalans worden tegen gegaan. Autobedrijf Walraven heeft de apparatuur in huis om uw wielen optimaal te balanceren.