Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden onvermijdelijk. De band vormt immers het directe contact met het wegdek. Een band met de juiste bandenspanning en het juiste profiel is net zo belangrijk als bijvoorbeeld goed werkende remmen.

De band is tegenwoordig een hightech product dat geschikt is voor vele weersomstandigheden. En niet te vergeten denken wij bij Autobedrijf Walraven natuurlijk ook aan een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. Personenwagenbanden zijn er in allerlei soorten en maten. De kwaliteit van de banden is dankzij toepassing van de nieuwste technologieën en innovatieve productiemethode de afgelopen jaren sterk gestegen.

Als je nieuwe banden koopt moet je leverancier je informatie verschaffen over het bandenlabel. Meestal zie je het bandenlabel in de vorm van een sticker op de band. Er zijn tientallen prestatiecriteria om de kwaliteit van een band te beoordelen. Het bandenlabel geeft een waarde voor drie belangrijke prestaties: grip op nat wegdek, de brandstofefficiëntie en het externe afrolgeluid. De keuze voor een band hangt af van wat je persoonlijk belangrijk vindt en ook van je rijstijl

wil je alles weten over het bandenlabel klik dan op onderstaande link

Belangrijke criteria van een band zijn;

  • Verminderde rolweerstand
  • Lager geluidsniveau
  • Slijtage
  • Grip bij nat wegdek
  • CXomfort

Moderne banden kunnen goed uit de voeten met de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Voornamelijk bij nat weer zorgen de speciale profielen voor een goede afvoer van het water, wat een goed contact met het wegdek garandeert. Ook voor winterse omstandigheden bestaan er speciale banden, de winterbanden en 4 season banden.

Natuurlijk is de prijs van een band een belangrijk koopargument. Toch wordt de kwaliteit van de dienstverlening en de advisering steeds belangrijker. Wij van Autobedrijf Walraven noemen zijn niet voor niets bandenspecialist.

Maar natuurlijk moeten uw nieuwe banden ook op de juiste wijze gemonteerd worden, om dan nog maar niet te spreken over het balanceren en uitlijnen. Specialistische zaken die u niet zomaar aan iedereen kunt overlaten.
Bent u toe aan een goed advies, schroom niet om met ons contact op te nemen of kom langs. Wij monteren alle maten en merken, uit voorraad.